NamAku (@_@)

Ini cerita aku, famili, si die n kwn2... tiada kaitan dgn owg yg xdikenali... belog ini diwujudkan untuk menghabiskn masa lapang semata2... bukn untuk glamor n populariti.... slmt berbelog =)

Sunday, December 18, 2011

Bagaimana????

salam malam buat sume... perghhh ketensionan aku skunk nie memikirkan keadaan esok arie... walaupon ada yg menyatakan arie esok akn lbih bik dr semalm atau sbelomnye tp =( esok arie yg mlz aku pkirkn.... huh... melangkahkn kaki kt opiz 2... perghhhhhhhh mmg mlz... adoiiii aiiii mlznye.... tah lah... myb aku nie fresh graduate so byk yg kene aku stadi n pahami... xmcm owg yg dah ade experiance bertahun2.... wat keje lancar jer.... =( aku sgt2 mngidamkn tempat keje yg aman damai... n kwn2 opiz yg bik.... senang tuk brbincang... huh...  alam keje bg aku mmg sush lah... orng akn kta... bersush-sush dhulu then senang2 kmudian... mmg xdinafikn btol... mmg terbik... tp mcm mne nk brsenang2 kmudian if ilmu tu owg yg lame tanak bgkn.... owg xbole nk ckp rmbut sme warne tp atie len2.... owg zmn skunk nie... rambut pown warne len2... ini kn plak atie.... kompem2 lah len.... adui aiiiii sengsara aku ase... dunie nie pelik... xsume owg ade kebaikan lam atie... ape pown ley jdi... ape pown aku ttp brharap agar arie esok lebih bik dr smlm kerna aku pcya walaupun kite rasekn arie nie tidak bik ttp ade keajaiban yg kite xnmpak... mungkin jugak dikatakan rahmat allah... so pkir2kn n slamat beramal... salam malam dr rumpot teki@ieyra chan

Senyum Yang Melebar

salam =) erm agak letih arie nie... bru jer balik dr kg aku di kolo pilah.... n arie nie jumpe bibie... =) sweet... suke333.... kami salu gdoh... gdoh & tros brgdoh tp ape yg memelikkn bile dah jumpe mmg sush nk gdoh =p mereng btol... huhu aku.... trlalu syg die... lau jumpe die tros jer ase epie n ilang sgala semak2 yg ade lam otak aku nie... bukn hnye skrng tp dlu pown gitu... time aku kt sabah... walau pon aku xjumpe die lngsung tp mcm2 la akn aku ngadu kt die.... sgt2 bez... tp yg malang nyer adelah wibbie ku... sbb mendapat awek yg lazer n mulot panas... aku pown xtau... dlu aku xmcm nie... tp dlm 2 3 buln nie mulot aku mmg over... mmg aku akui... bak kta owg skali kite dah amlkn kta2 yg kureng elok maka2 nye ia akn sbati dlm bdn n mudah jer mulot aku kluarkn kta2 kesat... bukn aku tidak sedar.... tp entahlah... aku nk jdi ieyra chan yg die knl dlu... yg sopan dan menjga kta2... =( tolong la... aku xtau nk dpt support dr spe.... knpekah aku bgini???? waaaa wibbie.... i luv u damn much.... aku tanak ckp2 mcm 2 lg... plzzzzzzzzzzzzzzzz ieyra chan@rumpot teki... bukn perubah yg ptut kmu buat tp jdi sprti dlu... dri kmu yg asallllll ='(

Friday, December 2, 2011

Penjelez itu adelah aku (-,-)

jelez?? jelez kah aku... bile ckp sal bnde2 remeh nie mmg bikin atie panas... tp hnye dsbbkn pasaan cemburu atau jelez nielah bnde yg sekecik2 alam akn mnjdi sebesar2 alam semesta.... jgn kta dulu... sekrng n akn dtg pown aku mmg seowg yg penjelez... bg aku... aku xpenah kacau idop n hak owg... so aku jugk hrpkn bnde yg sme spya owg xkaco n xgnggu hak aku... xkish lah dr segi hrta ke... pacar ke... atau pape pown... bg aku... dunie nie sgt seimbng... if ko kaco idop owg so xmustahil 1 arie owg akn kaco n buat taik kat idop kau... xkish lah laki tau pown pompuan msing2 akn ade pasaan cmbru kt pasangan msing2... jgnkn kite yg normal nie... owg gile pown tau mrh bile hak diowg kene ciplak ye x???? dlam dunie nie pown xkn ade owg yg trlalu optimis smpai xde pasaan marah bile hak diowg drampas...

aku... aku pown xsuke hak aku diambil oleh owg trutma lah bf aku kn... dah nme pown bf aku... lau bf owg mmg aku xpduli.... lg pulak aku jenis yg suke pendam dalam... aku xsuke pompuan len ambik bf aku tp dlm mse yg sme aku jugk xde masa nk maki hamun atau mrh diowg... sbb bg aku sume owg ade otak n tau pkir...  mrh n dendam aku hnye dlm atie... tp 2 sbnarnye yg bhaya... bile dah pendam, mcm2 kite akn maki n doa yg bruk2 pda si perampas atau pown Ex bf.... 2 yg paling aku takut... sbb ape yg salu aku doa... akn trjdi... mungkin ianya stu kebtuln tp kalau dah tiap2 kali kita mendoakn bnde yg same... sama ade bik atau bruk... maka ianya pasti akn trjdi... walaupown mungkin kite mngucapkn sesuatu prkra dalam keadaan xsedar atau mrah... susah kn.... kdg2 lebih bik brtrus trang drpda mendiam dri sribu bhasa... tp klu trlbih brtrus trang pown pyah gak... bile dah mrh sume keluar... huhhhh...

jdi prmpuan mmg pyah.... trlalu jujur nan laki tp kdg kala kite sndri xtahu ianya berbaloi atau x... tp aku salu mngharapkn hubungn aku nan si dia brkekaln n epie... dalam lembut aku... aku sbenarnye ksar... mungkin owg xthu tp bf aku tau =p tp dlm ksar aku... klu ade orng ramps bf aku, aku xkn keluarkn kta2 yg menyengat... atau maki2 pda si perampas... sbb bgi aku.. aku xkn mperbdohkn dri untuk brgdoh hnye sbb nk rebotkn laki... sbb allah 2 maha adil... if laki tu adelah milik kmu... mka jdoh kmu adelah ngn die... dan laki yg trbik adelah owg yg sentiase brsme kite dan trime kite seadanya... =) sbb 2 sy cintakn wibbie sy... luv u.. salam

wewittttttttttttt

taraaaaaaaaaaaaaaaaaa.... minggu nie tension aku makin memuncak sbb mlyan kerje2 kt opiz.. huhu... arie sabtu kene keje... wohoooooo sgt2 tension owhhhh.... dah la boss daku 2 pelik2 n suke mrh2... =p al maklom ar lau boss pompuan mmg gitu... angin xtentu pasal... huhu... kejap2 oke.. kejap2 x... pastu da penat marh2 dok blnje mkn... heeeeeeeeeee.... syok la boss aku 2... kui3... besok lak aku ade extrnal training pasl geometric... adekah aku student engineering atau pown aku pensyrah bahagian elektrik & elektronik???? owhhh tidak.... knpakah aku kene pergi... siot aje... kengkwn 1 opiz dok gelak kn aku coz arie sabtu owg len sedap2 tido tp aku plak keje.... huhuhu.... dan buat kesekian kalinye aku mengenakn diowg... pdn muke kowg... hahaha... aku dok hasut boss aku suh kwn aku pown dtg keje gak... walaupun mungkin diowg xde keje sbenrnye.... hahahaha puas atie n berjya gak aku.... hahaha.... so len kali perli2 la aku lg ye... supya kowg pown boley kene tempias... hahaha syabas =p mstie dak2 aku tension giler2.... ape boley wat la kn... ira chan mmg ginie....

minggu nie ramai giler foreign workers yg bru msuk keje n keje aku makin melambak2 dengan nk bagi orientation sgala.... dgn internal n external training lg.... dan yg paling aku stress bile nk communicate nan diowg.... ade jer yg aku ase nk rembat... kadang2 aku ase aku nie dah mcm kaunselor... sbb kene bg kaunseling kt pekerje yg ade kes n bg problem kt compny.... mane dengan nk jge pekerje yg terlalu manje... sume nye nk mintk kt compny... huh... tp 1 bnde yg aku suke... aku ase byk tol cuti dalam mse bpe buln nie... bru masuk keje dah mcm2 cuti aku dpt... cuti hari rya puasa, rya aidiladha... depavali... maulidur rasul... bzday sultan selngor & byk g la.... =D 2 yg aku suke 2.... heeeeeeeee....

slalunye tiap minggu mmg aku balik kg la... mmg 1 perkara pelik bin ajaib bile aku xbalik... tp dsbbkn minggu nie keje n my wibbie pown balik kg die sbb knduri so aku rela keje, keje dan keje walaupown dlm trpkse... cewahhhhhhh =p lau x jan harap la.... mmg tiap minggu aku balik n jumpe wibbie... why??? hehehehe aku indu die maaaaaaa so aku balik la.... sape bole halang??? (^,^) minggu depan pown keje =( tp nsib la isnin minggu dpn slngor cuti so aku akn mbalik kn diri ke kg halaman... wahhhhhhhhh mcm jauh bebeno lak kg aku 2 ha.... =p k la... xtau nk coret pe g... daaaaaaaaaaaaaa.... peace... muaxxxxxx... salam dr ira chan